El que decideixen uns quants, ens afecta a tots. Aquesta frase la vaig sentir a la ràdio i em va quedar gravada a la ment i, tot i que no aporta gaire res de nou que no sabéssim, ens permet reflexionar.

En un món global, que es reuneixen grans dirigents que es pensen que manen (digues-li G-8 o G-20, per exemple) i segurament ho fan molt; o en aquest mateix món en que el capitalisme més salvatge s’ha apoderat de les nostres vides, resulta que hem de deixar clar que qui forma el món som les persones.

No ho perdem de vista. Aquest món és nostre, de tots. I davant d’això què hi podem fer? Doncs en el cas de les administracions més pròximes també hi poden aportar el seu gra de sorra, perquè són les que els ciutadans notem més a prop.

I em recordo d’una frase de l’alcalde del meu poble que un dia em va dir que a ell (i a CiU) l’havien votat per a prendre decisions. Això després de demanar processos participatius. És la gran diferència d’entendre el servei públic d’una forma o d’una altra. És la diferència de promoure una ciutadania activa i compromesa, o una ciutadania submisa. De pensar que els ciutadans poden ser copartícips i correponsables, o que només els reclamem cada quatre anys perquè votin.

I el vot, i tant, serà precisament el vot que farà que aconseguirem canviar-ho, aconseguirem empoderar-nos i construir el nou país que necessitem. I som tant importants a Prats de Lluçanès, com a tota la comarca, com arreu del país. Les coses poden canviar. Les coses han de canviar. Les coses les canviarem i tenim l’oportunitat de decidir-ho entre tots, no només uns quants.