El complex modernista més gran d´Europa acollirà prestigioses organitzacions internacionals tals com la Universitat de les Nacions Unides i subseus de la FAO i de l´Institut Europeu dels Boscos de la Unió Europea. Serà un centre d´excel.lència investigadora i d´activitat diplomàtica en els camps de la Sostenibilitat, la Salut, l´Educació i la Mediterrània.

Per aconseguir bona part del finançament de les rehabilitacions i atraure seus diplomàtiques internacionals va caldre mobilitzar el govern d´Espanya. Segons fonts del projecte, l´aleshores ministre d´Afers Exteriors Miguel Ángel Moratinos tingué una actitud impecable de suport immediat i sense ambatges. El socialista madrileny es mostrà sempre accessible i receptiu vers les ambicioses propostes de la Fundació privada de l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, fundada el 1402.

Els dirigents de la venerable fundació no tenen, però, la mateixa favorable impressió de l´equip d´alts càrrecs i funcionaris del “Ministerio”. Les travetes al projecte de projecció internacional barcelonina foren constants, i sovint el ministre havia d´impulsar personalment un expedient que tendia a “encallar-se” a les faus de la burocràcia capitalina.

En reunions bilaterals Ministeri-Fundació de Sant Pau els subalterns de Moratinos havien arribat a reclamar que abans de procedir es discutís la localització de les seus internacionals dins d´Espanya. En cristià: no entenien perquè no es portaven tals seus a Madrid.

Afortunadament el 60% dels 105 milions d´Euros pressupostats ja s´han aparaulat, i els acords amb les organitzacions internacionalsja ja s´han conclòs gràcies a la bona feina del controvertit ministre. Vés a saber quin tracte hauríem rebut els catalans amb un altre ministre socialista o, molt pitjor, del partit nacionalista espanyol per excel.lència, el de la gavina. Això sí, tots ells sempre pagats amb els nostre impostos.

Reconeixements doncs a Moratinos i enhorabona a la Fundació de Sant Pau pels seus miracles! I a tots els catalans d´arreu del món, seguiu treballant per portar encara més seus de relleu global a Sant Pau, ja que el que no fem nosaltres pel nostre país, no ens ho faran des de Madrid.