El Montseny farreny aquests dies porta la camisa blanca. Si els núvols ho permeten es veu amb la camisa de vestir i cap al tard es tenyeix de rosa. Esperem que aviat arribi la primavera i es posi la capa verda. Estem tips de fred i neu però encara no som a la meitat de l’hivern i la gent segueix fent l’ase, uns més que altres.

Darrerament el que s’emporta la palma és aquell pallasso endimoniat del Trump. Resulta que la primera potència mundial ha estat, i està encara, governada per un criminal. En l’assalt al Congrés dels EEUU hi van morir cinc persones; “ell” va cridar a la revolta i les conseqüències son responsabilitat seva, ergo de cinc homicidis. Que s’ho mirin com vulguin però és així i encara li resten vuit dies per fer-ne alguna altra. Tan de bo m’equivoqui però l’FBI ha denunciat vàries possibles accions armades per part dels partidaris d’aquest personatge malèfic el dia de la presa de possessió del president electe Joe Biden. Vist el que va passar no em refio de les forces de seguretat ni de la seva fidelitat a la democràcia. Tan de bo m’equivoqui…

Si en un país jove però etiquetat com a model de democràcia han aparegut bandes de feixistes gens menyspreables, què pot passar en altres en els que s’ha alternat la democràcia amb l’autoritarisme? I quan teòricament hi ha democràcia els drets humans son trepitjats sense vergonya. A Alemanya el govern de la cancellera Merkel va netejar l’exèrcit de neonazis, aquí, a l’Estat espanyol, el cap dels feixistes és el rei, i el govern que en diuen més progressista des de la “transición” i teòricament republicà defensant la “institución monàrquica” i sense fer res per traure els seus presos polítics de la presó. Al contrari, rient-li les malvestats a una “justícia” que no para de rebre rebolcades per part de la justícia independent de països democràtics. Qui rescabalarà als presos i exiliats polítics dels anys patits i perduts a la presó o a l’exili? Qui retornarà a les seves famílies les doloroses absències? Encara hi ha mala gent que, posant cara de botxins, diu que s’ho han buscat! Aquesta gran injustícia no l’entenen a cap tribunal internacional que respecta els drets humans. És clar, quan el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg es pronunciï ja hi haurà altres jutges, altres governants i Felipe VI estarà desterrat als Emirats Àrabs com el delinqüent de son pare. Fàstic!

La repressió no s’atura, ho veiem cada dia. També veiem cada dia com els represaliats son declarats innocents o els seus casos s’arxiven. Qui té ulls i enteniment ho deu veure. El 155 segueix vigent en diferents formes i els seus valedors tan malvats o imbècils com sempre. Hi ha molts interrogants però, sobretot, molta incompetència, maldat i jocs de cadires. 

I, aquí, a Catalunya? Molta gent fent el paperina, sobretot els partits polítics que s’autoanomenen independentistes. Tirant-se els plats pel cap, dividint-se, fent el joc a l’enemic i multiplicant-se. Aquesta colla d’incompetents son els que s’han de posar d’acord amb l’enemic comú per consensuar si hi pot haver eleccions el 14-F? De la pandèmia de la Covid-19 se n’aprofiten tots, uns per defensar la celebració d’aquestes eleccions i els altres per ajornar-les segons els interessos de cadascú. És cert que Catalunya necessita urgentment un govern competent i estable però, pel damunt de tot, volem que no hi hagi més morts per la maleïda Covid. A veure si els polítics són conscients d’una vegada que ells no entenen d’epidemologia ni de tantes coses que s’han de deixar en mans d’experts. No vull dir que els epidemiòlegs hagin de prendre la decisió sinó que els polítics han de decidir en funció del que diuen els experts. Taula de partits polítics per decidir si des del punt de vista sanitari es poden o no celebrar les eleccions? Quina barbaritat! Cal tenir el coratge de decidir, per part del govern, el que aconsellen els experts en sanitat pública. No anem bé! I, ells i elles a la presó, a l’exili o perseguits, amenaçats! El Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg farà tard.