El full de ruta, signat pels principals partits independentistes i per les principals entitats civils que han impulsat durant aquest anys la independència, marca per fi l’inici del compte enrere.

La ferma voluntat expressada en el document permet inequívocament traçar el camí per engegar el dia després del 27-S el procés unitari cap a la independència. S’han acabat els debats estèrils sobre llistes o dates o pactes tremolosos pel dret a decidir. Comença per fi la recta final, que serà llarga, però tenim el camí desbrossat. Han signat, els principals actors, acords claríssims: deu mesos per fer una constitució i divuit mesos per posar-la a votació. Si el 27-S, les llistes dels partits que signin aquest acord guanyen, ningú no podrà dubtar que volem democràticament independitzar-nos.

Ni desanimats, ni dividits, ni cansats. El moment zero és una realitat. Tot està per fer. Tots hem de donar-ho tot per què la victòria sigui una realitat. Esperançats i conscients que iniciem allò pel que ens hem estat manifestant aquests anys. Ara no serà una festa més, que també. Serà un combat democràtic molt dur i decisiu. Estem preparats. No ho dubteu. I guanyarem perquè tenim raó i defensarem la raó amb honestedat i il·lusió infinita. Ens hi va molt. Ens hi va tot.