Esteu tots delerosos de noves sèries. És normal, perquè de fa un temps, la realitat de les plataformes ens fa vibrar com mai. Si esteu ja farts de SITCOM’s i Walking Dead, us recomano per al proper gener una sèrie molt especial, que es grava en directe des de fa uns mesos i que ningú en vol parlar. És una mica catastrofista, però no patiu… i no sabem com acaba fins a la temporada 30, al 2050. És a dir, que tenim temps per gaudir-la i us asseguro que serà molt entretinguda.

Podria considerar-se una distopia, que pels que no n’esteu al cas és una mena de descripció d’una societat imaginària on un poder totalitari acaba imposant-se a la vida dels bons ciutadans.

Faig només una mica de “spoiler” que no fa de bon gust si us en explico massa. La cosa comença a l’estiu del 2021, quan un malvat dirigent  Gazputin d’una potencia del nord, Ruxia, s’emprenya perquè la confederació democrática d’estats del sud , l’anomenada Iuropa, gobernada per una trentena de dirigents, decideix tallar el suministre de gas just abans del començament de l’hivern. Iuropa, la bella Iuropa, havia decidit feia temps deixar de consumir gas perquè això podía provocar greus afectes mediambientals, pujar la temperatura uns 2 graus, i provocar tremendes tempestes i sequeres, i glaçades en una Iuropa que volia un clima temperat i previsible, amb pro de un mon millor, sostenible i verd.

Els dirigents de Iuropa, li van comunicar que definitivament, al 2050, deixarien de consumir el gas de Ruxia, i que això seria bo per a tothom. El malvat Gazputin, es va enfadar perquè a Ruxia hi havien les majors reserves de gas de la terra, i li venia a Iuropa el 50% del gas que comprava. Un negoci regular que deixaria de ser negoci per Ruxia, però d’aquí a 30 anys. I volia discutir el nou preu del gas, òbviament.

No us en dic més. Bé si, en el primer capítol, després de un amago de tallar el gas durant unes setmanes, el malvat Gazputin, pocs dies abans de començar el gèlid hivern Iuropeu, talla el gas. I en qüestió de setmanes, el preu diari del gas ( ah! Per cert no us he dit que a Hixpania, l’electricitat es fa per la nit amb gas sobretot), el preu del gas deia, s’havia multiplicat… per 10 (i el de l’electricitat hi va pel camí a Hixpania) Impossible direu oi? Impossible. Perquè de ser veritat, les factures de gas 500 euros passarien a ser de 5.000! I les d’electricitat es multiplicarien per tres o quatre. Això si la pujada s’acaba aquí. Que no té perquè. Justament lo increïble de tot, es que Iuropa ja sabia que les reserves de gas estaven baixant a nivells del 60% i els més alarmistes ja començaven a dir que de seguir així, a finals de gener començarien a haver-hi restriccions. I que fins i tot, en algun contuberni conspiratiu de la sèrie, apareixen obscurs personatges que vaticinen un black-out, o tall absolut, d’altres parlen d’inflacions del 20% durant l’any següent. I aquí ho deixo.

A mi em sembla tot una animalada. Ja no saben què inventar. El més graciós de tot és que a la sèrie, mentre tot això passava, tots els informatius parlaven de les restriccions de nadal, de la grossa, etc… I això si que ja no m’ho crec, perquè si en el mon real la nostra vella Rússia estigués tallant el gas i el preu s’hagués doblat, estic segur que tots els mitjans i les tertúlies n’anirien plens i que els nostres dirigents europeus ens en parlarien des de qualsevol de les dues-centes agencies climàtiques i reguladores de la nostre estimada, vella i sempre disposada a defensar els seus interessos, que son els del mon conegut, com sempre ha sigut.

Serà una sèrie de la què en sentirem a parlar! No us la podeu perdre. De fet, no crec que us la perdeu…