Cada nit

 Nit rere nit

contemplo,

somric,

situo,

compto,

parlo,

respiro,

ploro,

espero

els estels.

I pregunto:

Què hi ha

darrere d’ells? 

 Estimat, Manel Tobias

Sovint, mentre dormo sento que em truquen al telèfon fix i de seguida puc reconèixer la veu d’un germà, pare o mare… que ja fa temps van anar al cel… M’encomanen que em cuidi dels que encara tinc a prop. I tot seguit pengen deixant-me el coll ennuegat de llàgrimes. Suposo que la comunicació entre els estels encara no és una integral prou definida.

Rosa Maria Pascual

 

Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.
Article anteriorLes reials vergonyes constitucionals
Article següentLa Ruta del Diccionari català-valencià-balear s’afegeix als Camins del català que promou Política Lingüística