groc

Amics, amigues,

El Síndic de Greuges de Catalunya ha recomanat al president Quim Torra retirar el llaços grocs de tots els edificis de la Generalitat a Catalunya. En aquests moments, les 6 de la tarda, no sé el que pensa fer el president, però em temo que els farà retirar. Per aquest motiu li va passar la pilota al Síndic. Entenc la postura compromesa del president. Si els fa retirar no crec que ho faci pel risc penal o d’inhabilitació que representa per a la seva persona, sinó per a la marxa del país. El president inhabilitat representaria noves eleccions i, d’eleccions, ja en tenim prou; no us sembla?

Crec que hauríem d’estar d’acord que es retiressin els llaços grocs dels edificis de la Generalitat pel motiu citat i, sobretot, perquè representaria la paralització de l’activitat catalana, de molts tipus, durant massa temps i ara, malgrat tot, ens toca funcionar. El nostre PIB segueix creixent a un ritme més ràpid que l’espanyol, però ha baixat respecte del de fa un any. No podem badar, encara tenim un atur massa elevat i precari. Cal pensar prioritàriament en les classes, persones, més desfavorides. Si volem un Estat propi per a Catalunya és fonamentalment per aquest motiu; això no ho hem d’oblidar. Una Catalunya més pròspera vol dir una Catalunya més justa socialment i en tots els sentits.

Avui, a les 22.50 h comença una nova primavera i aquesta ho hauria de ser per als catalans, per a Catalunya i per a tot el món. Ateses les circumstàncies, aquesta primavera hauria d’iniciar-se amb un esclat de groc com mai s’hagi vist a Catalunya. Hem de fer que el groc de les mimoses que se’n va empalmi amb el groc de la ginesta que arribarà aviat. La GINESTA, la flor de Catalunya. Tots recordem el poema de Maragall:

En la flor de la ginesta,
Catalunya m’ha parlat.
M’ha parlat de la gran festa,
de la nostra llibertat!

Fem honor a la nostra flor nacional i al seu color, el color de la llibertat; motiu pel qual fa tan de mal a “alguns i algunes” que es retraten traient llaços grocs, traient llibertat! Com se’ls nota l’extremisme de dretes que està assolant el món, inclòs l’Estat espanyol en el qual “ells i elles” voldrien romandre! És qüestió de DEMOCRÀCIA! Doncs, per què no deixen fer un REFERÈNDUM acordat i vinculant sobre l’AUTODETERMINACIÓ? Diuen que la Constitució no ho permet; no és veritat! Segonament, els tractats internacionals sobre drets (que estan pel damunt de la Constitución i totes les lleis estatals) ho preveuen com un Dret que la tan suada Constitución recull en el seu article 10.2. Què més volen? Sí, ens volen sotmesos, a la presó; però no poden amb tots i totes els que hem votat i votaríem SÍ.

Ja estem veient què passa al vergonyós judici que s’està representant com una farsa al Tribunal Supremo de Madrid. Podem refiar-nos d’un Estat que permet una “justícia” com la que veu tot el món… que ho vol veure i ensenyar, és clar! Hi ha hagut acusats i testimonis que han dit la veritat i que, amb ella, han demostrat la GRAN MENTIDA inventada per l’Estat. Ara, les seves fuerzas del orden i Seguridad, els seus polítics corruptes, amb la connivència dels nostres botiflers, la mateixa “justícia” (fiscalia, advocacia de l’Estat,tribunal), amb les seves intervencions puerils, malintencionades, falses, curulles de perjuri, ara intenten maldestrament reinventar la GRAN MENTIDA, emparant-se en la qual mantenen en injusta presó preventiva uns patriotes que han demostrat, malgrat la tortura que pateixen, tenir molt més vàlua i dignitat personal i política que els seus indignes botxins.

I, aquella colla d’indignes defensors de la unidad española pretenen que retirem els llaços grocs, que tan sols reclamen LLIBERTAT? Nooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PENJAREM LLAÇOS GROCS ARREU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ho pintarem tot de groc! El color de la ginesta, la nostra flor nacional!

Vostre,

Josep M. Boixareu Vilaplana