El seleccionador Gerard López, en la presentació de la llista de convocats. Fotografia: FCF.

Dilluns, Montilivi viurà una festa del futbol català. La selecció catalana absoluta tornarà a jugar un amistós, aquest cop davant Veneçuela. En les darreres hores han sorgit imprevistos que han obligat el seleccionador Gerard López a buscar alternatives a corre-cuita per poder confeccionar una convocatòria competitiva.

Tres clubs s’han negat a cedir els seus jugadors a la selecció de Catalunya per al proper 25 de març. Es tracta de Rayo Vallecano, Real Valladolid i SD Huesca. Tots tres equips al·leguen motius esportius. Els motius ja els sabem, no són pas futbolístics. Prefereixen no veure els seus jugadors amb la samarreta de la senyera. Però… què és el que els fa por? Ho podríem entendre en una altra situació, però no en aquesta, ja que el partit coincideix amb l’aturada per a seleccions de la FIFA. No s’hi valen excuses. Se’ls veu el llautó.

El Valladolid, a més, dies abans havia anunciat que Jordi Masip i Rubén Alcaraz assistirien al Catalunya-Veneçuela. Més tard es feien enrere a través d’un comunicat explicant que el club havia de mirar pels seus interessos esportius. Qui sap si la rectificació va arribar per les pressions dels seus aficionats a les xarxes socials o d’algú altre.

Estan en el seu dret, ja que Catalunya no té (de moment) una selecció reconeguda per la FIFA. Només ens queda seguir exigint i treballant per disposar en un futur proper d’una selecció oficial que pugui disputar competicions internacionals sense cap mena d’inconvenient.

Malgrat els intents de menystenir el duel, Catalunya ha superat els obstacles i segueix tenint una selecció competitiva liderada, en aquest cas, per Gerard Piqué i Xavi Hernández. Dos jugadors que, juntament amb altres com Àlex Granell, s’han mostrat compromesos amb la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Altres futbolistes com Marc Bartra, Marc Muniesa, Pere Pons, Aleix Vidal o Sergio García també seran en el retorn de la selecció.

Catalunya oferirà espectacle a Girona el proper dilluns, i demostrarà una vegada més el seu talent futbolístic.