Senzillament espectacular l’acte i la posada en escena de la festa de proclamació d’en Josep Poblet i Tous com a cap de llista per CiU de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre per les properes eleccions al parlament de Catalunya.

Més de 1500 persones en un dinar que servia de nexe central d’unió a la proclamació feta al matí a les terres gironines d’en Santi Vila i que continuaria a la tarda a les comarques lleidatanes amb l’Albert Batalla i amb l’Artur Mas fent la volta a Catalunya aquell dia. Un dia amb gent vinguda de totes les comarques, més de 400 vila-secans donant suport i caliu al nostre alcalde, un Josep Poblet molt emocionat.

Permeteu-me, doncs, avui matinaires que faci una mica de país, escombri cap a casa i parli del meu poble, de la meva terra, Vila-seca i del nostre alcalde, conegut de molts de vosaltres en aquest cas, Josep Poblet i Tous. Sobretot vist el tractament mediàtic fet d’aquest acte i on la majoria de mitjans d’informació locals i nacionals han passat de puntetes i sense fer soroll ressaltant molt més l’escola d’hivern socialista a Tarragona del mateix dia. És evident que estan ja molt nerviosos, que encara hi ha comissaris polítics amb pes rellevant en segons quins consells d’administració i és que pobrets, veuen la que els ve a sobre i creuen que ignorant la realitat ja aniran fent.

Començar il·lusiona, clar que si i només faltaria, però cal que aquest començar estigui seguit de feina, de picar pedra, de treballar fort i dur com sempre i per Catalunya, sense mirar els altres, deixant estar el que ells facin i pensant només en positiu i en com trobar les claus per aconseguir tornar a Catalunya al seu lloc, a la Catalunya que era fa uns anys i ajudar a tots els catalans i catalanes a tirar endavant i anar sortint de la crisi, això és el més important a hores d’ara. Josep Poblet en sap un munt d’això, alcalde de Vila-seca des de 1993 i sempre escollit amb majories absolutes, és una persona de poble i que treballa pel poble. Admetre que no puc ser objectiu en aquest cas, però és que la subjectivitat i les bones paraules que pugui dir d’ell, tant jo com molta gent, les ha ben guanyades al llarg dels anys com demostra la feina ben feta a Vila-seca i des de l’estiu de 2007 al capdavant de la Diputació de Tarragona. Tots aquells que el coneguin sabran que així és, com ben bé sap l’Artur Mas, era impossible poder triar millor representant per les nostres comarques que en Josep.

Josep és una persona complidora, treballadora, fill de pagesos que coneix les dificultats de la vida i els esforços que cal fer per tirar endavant, persona de picar pedra, d’agenda plena i de no eludir cap compromís, una demostració que en la classe política, afortunadament, encara existeix moltíssima gent en qui confiar i que pensen en el poble. Aquest diumenge Josep estava emocionat i molt, rodejat de tots els seus familiars, amics, vila-secans i vila-secanes… moltes imatges devien passar-li per la ment mentre ens dirigia unes paraules al centre de convencions.

Començar il·lusiona però ara no defallim, seguim treballant ben fort, remem tots en la mateixa direcció, no posem pals a les rodes i aprofitem la bonança del vent sigui mestral o tramuntana per fer un bon camí i posar altre cop al seu lloc, al lloc que es mereix a la nostra terra i la seva gent.

Pep Plana
Josep Plana i Monné. Reus, 1971. Patriota català amb ànima catllarenca. Casat amb la Cris i orgullós pare de la Montse, la Txell i el Josep. Llicenciat en ciències químiques i Màster en sistemes informàtics. Actualment treballa en el sector de l´emprenedoria d´una administració pública i ha estat molts anys professor de ciències d´ESO i BAT. Donec Perficiam. @pep_plana
Article anteriorA Europa, i per febrer
Article següentPuigmal