Un dia va aparèixer al diari el 8 Buit una notícia retallada que explicava l’Evangeli segons una amiga de la Maria i de Jesús petit. Era de la Carme Solé i Bas i va ser un boca orella, massa tard, havia arribat, això sí, primer, i en el seu dia, al What’s dels Tecamolsaires.

 

Es deia Maria i tenia deu anys. Vivia a prop del llac a un poblet de nom Magdala.

Era inquieta i belluguet. Li agradava jugar al carrer, però ho havia de fer amb els nens, les nenes no sortien gairebé de casa si no era per anar a buscar aigua a la font. La vida pròpia de les nenes no li procurava cap plaer. Ella s’esmunyia per la portella del darrere del pati i anava saltironant a trobar la colla dels nens.

Tanmateix, els nens no la volien a jugar i, a vegades, fins i tot li tiraven pedres per tal de foragitar-la.

Així i tot, ella insistia. Li cridava molt l’atenció un nen nou al poble que en poc temps havia esdevingut el cap del grup. Era més amable que els altres i a vegades la somreia!

De mica en mica la van anar acceptant a la colla. Potser el nou vingut hi va tenir alguna cosa a veure… Amb el temps va sorgir entre ells un gran afecte i van esdevenir molt amics.

Un dia va haver-hi una baralla entre els nens. S’anaven fent grans i les enveges i rivalitats cada vegada sovintejaven més. Alguna rancúnia es covava en el si de la colla i el qui havia comandat tots els jocs i aventures ja no era ben vist per tots.

La baralla va anar pujant de to i, sense saber què havia passat el company, l’amic, l’estimat, era estès a terra en un toll de sang.

La Maria va córrer a cercar ajuda mentre la resta dels nens s’ho miraven esglaiats. No tots, però. Un va marxar rabent. Era, i ho sabia, el culpable.

No van poder fer-hi res. Al cap d’unes hores el nen, malferit, va morir.

La Maria va fer costat a la mare del nen i les dues, abraçades, el van acompanyar fins a l’últim moment.

Al poble i a la història, se la va conèixer per sempre més amb el nom de Maria Magdalena

Carme Solé i Bas

 

 

 

Article anteriorEufòria al revés
Article següentEl 27è Correllengua reivindica la voluntat i actitud dels catalans per combatre la substitució lingüística
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.