Per saber què és el fenomen “Eufòria” hem volgut viure-ho des de dins, així que aquest article està redactant entre focus, càmeres i … acció!

La passada gala d’Eufòria-TV3, divendres 14 d’abril, comença amb una temàtica una mica estranya, el jurat no podrà enviar a ningú a la zona de perill, el públic agafa un paper protagonista i els cinc concursants més votats quedaran salvats mentre que els cinc restants aniran directament a la zona de perill. El que més vots sumi tindrà assegurada la cadira de favorit i la salvació directa. Per altra banda el VAR musical també tindrà l’opció de salvar a un altre concursant i el jurat serà qui expulsi del programa al concursant.

La gala va començar amb l’actuació de l’Elena amb Hung up, de Madonna i una afinació vocal espectacular a la qual ja ens té acostumats, un cop més va estar brillant. A continuació en Jan va interpretar Som ocells, de Nil Moliner, amb una senzillesa vocal que va deixar a tothom amb la boca oberta. Cal destacar, però, que aquest artista qualsevol cançó la versiona amb la seva essència i això captiva al públic.

En Tomàs no només va interpretar Umbrella, de The Baseballs, sinó que va deixar bocabadats a tots els qui estàvem presents, tot i tenir coreografia amb ball de paraigües inclòs, no va perdre l’alè en cap moment. La Clàudia va sortir en escena, ella un focus i un micròfon va ser suficient perquè Fil de llum d’Andreu Rifé semblés que havia estat feta a mida per ella, sens dubte una de les preferides del públic.

La Jim començava la seva actuació al costat del jurat que poc després se sumaven a la festa ballant amb la protagonista No controles de Olé Olé. Deixada anar, passant-ho bé i entregada amb el públic va fer una actuació excel·lent.

Sofia, la nena superfashion de Catalunya, interpretant Snap de Rosa Linn, cançó complicada que no va deixar lluir-se vocalment com ens té acostumats, per la resta va fer una posada en escena meravellosa i amb molta delicadesa. De seguit la Carla que apareixia a l’escenari amb un vestit espectacular acompanyada per tot l’equip de ballarins que feia posar els pèls de punta amb una cançó de Manel, per la bona gent.

A la recta final del programa en Carlos va interpretar I’m Still Standing, d’Elton John, on vocalment no va estar tan alineat com les actuacions anteriors, fet que va acabar passant-li factura al final de la gala. I, finalment, l’última actuació, però una de les més emocionants de la nit, l’Alèxia i el seu Rise like a phoenix, de Conchita Wurst va regalar-nos un moment molt especial d’empoderament personal que finalment la va fer la favorita de la gala número 5 d’eufòria per les votacions del públic.

Després de les més de 70.000 votacions que va rebre el programa, els concursants més salvats van ser l’Alèxia, la Carla, la Clàudia, en Tomàs, l’Elena i la Jim.

Clara Lluna i Jordi Cubino, del VAR musical, van decidir salvar a Sofia dels menys votats pel públic i els coaches van salvar l’Elena. A la recta final del programa el jurat va decidir salvar al Jan fent així que en Carlos fos expulsat de la gala 5 d’eufòria.

Podeu veure aquí l’anàlisi a través de la plataforma social TikTok.