Ha estat aquest any que, a dalt del tronc, l’avi Valentí ha construït una cabana de fusta. Avui, la cigala carrisqueja i, des dels finestrons, oberts de bat a bat, dues netes l’acomiaden amb una nina als braços. Les branques que suporten la petita llar s’emmirallen i tenyeixen de verd l’aigua de la piscina.

     –Ves, avi!

     –Ara vindrem, que li estem emprovant un biquini que li agradi!  

     Ardit, està baixant per l’escala de corda… ell va cap a les arrels d’aquell Nadal que me’l va deixar escollir… i a mi aquesta escena em trasllada cap el que em va donar la mà durant les inacabables cinc hores de quimioteràpia. Recordo que l’escalfor em resseguia la sang mentre li preguntava:

     –Pare, vols dir que podré tenir fills!?

     –Filla, alternant, amb un sol pit es poden alimentar bessons –m’assegurava–. Deixa que creixi l’avet del pati!

Article anteriorQue pagui la víctima?
Article següentMontseny, terra estimada
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.