El Padritu és aquell xicot amb moltes pretensions i amb poques llums que vol que els espanyols votin tantes vegades com calgui fins que ell es pugui arrepapar al seu silló presidencial segur de quedar-s’hi uns quants anyets.

I a casa nostra una colla de gent amb tan poques llums com ell encara li voldran fer el joc, passant pel damunt d’una realitat crua i nua: els nostres a Madrid sembla que han  perdut la única raó acceptable per anar a donar-hi la cara: dificultar tant com es pugui l’acció de govern espanyola pel que fa a Catalunya. Ara ja sabem que el Padritu s’aliarà fins i tot amb el dimoni (PP, Vox,etc) si això li fa possible de desar els independentistes a la cambra dels trastos vells.

I per això aquesta vegada un servidor s’ho mirarà molt abans de votar ningú. Què hi anem a fer a Madrid? Donar els vots a un “govern d’esquerres” per evitar-ne un de dretes, si sabem que tant l’un com l’altre ens volen fer passar per l’adreçador? I a més, sense tenir cap força perquè ens hagin de fer cas ni que sigui per maleir-nos? No, gràcies.

Una de les proposicions que ha fet en Vicent Partal a Vilaweb el 17.09 ha estat “l’opció kurda”: la presentació d’una candidatura unitària a tot Espanya que reuneixi els independentistes catalans, els sobiranistes (en la forma que sigui) de la resta dels Països Catalans, País Basc, Navarra, Galícia, Canàries i els demòcrates espanyols que vulguin afegir-s’hi per defensar els principis fonamentals de la democràcia a tot l’estat. Aquesta opció podria obtenir molt possiblement la força suficient per tornar a fer fracassar les aspiracions del Padritu i posar Espanya  en el dilema o bé de canviar de política o bé de convertir-se en una dictadura de facto que ja no pogués engalipar ningú a fora . Però això demanaria una altura de visió que massa dels nostres no sembla que tinguin.

I per això, si  aquesta vegada torna a haver-hi candidatures separades per anar a fer de comparses sense veu a la Carrera de San Jerónimo, no em prendré la feina de votar. A la meva edat no estic per esforços inútils.