partits

Sabeu d’aquella gent, la que no surt als mitjans de comunicació, la que no veureu mai en un càrrec important (o gairebé mai), aquella gent que li diuen “la base” dels partits polítics? Avui en parlem.

Aquella gent, segurament, és la que més s’estima el seu partit, la que més combrega amb la seva ideologia, el que significa, el que volen per al partit i sobretot per al país.

Aquella gent, com ja vaig remarcar en un article parlant sobre les bases d’ERC, són la gent que sortirà al carrer aquestes properes campanyes, són la gent que estarà a les 7 h del matí repartint fullets de mà a les sortides del metro. Són aquella gent que estarà cada dia sota una parada, prèviament muntada i ben preparada. Són aquella gent que voldrà escoltar-te malgrat que no tinguis les mateixes idees que ells o elles. Són aquella gent que si plou es quedarà sota la carpa esperant que afluixi. Són aquella gent que estarà sempre allà malgrat que hi hagi el perill real de rebre insults, males cares o inclús agressions. Són aquella gent que serà la cara visible del partit, dels presos, dels drets i les llibertats.

Tot això, tota aquesta gent, és i serà sempre l’essència dels partits. El/la militant, amic/amiga o simpatitzant, seran els autors materials de si es guanyen o no unes eleccions o, com a mínim, tenen i tindran una gran influència.

Una altra cosa a destacar de l’essència del partit és que tota aquesta gent no només treballa per fer campanya quan s’acosten unes eleccions, treballa durant tot l’any, caps de setmana inclosos, un no parar per seguir defensant els ideals i fer-se forts des de sota els partits.

És per això que vull destacar, de nou, que els partits polítics no serien absolutament res sense les seves bases. Per què? Doncs per què sense les bases no hi ha ni campanyes, ni casals, ni consells comarcals ni absolutament res.

Destaco tot això per fer valdre una essència que no es perdrà mai malgrat que, a vegades, les llistes no reflecteixin tot això que hem esmentat. És per això que, malgrat que sempre hem d’estar oberts a noves cares i aportacions, volem que quedi clar que les bases dels partits són les que finalment donaran la cara, tant per la gent del partit com per la gent de fora.

I si, per casualitat, algú pensa que les bases no són importants i certes persones poden fer el que vulguin, només vull dir-los, que això mai passarà: les bases sempre hi són per treballar, discutir, molestar i també per decidir.

Apoderem-nos i remarquem que nosaltres som les sigles dels nostres espais polítics i ningú les podrà esborrar.