L’Indochine compta amb dues seus a Barcelona, i una tercera, per cert, en forma de paradeta, que s’ha estrenat no fa gaire al Mercat de la Princesa, que també ha obert portes recentment.

Bé, el cas és que l’Indochine té aquests dos restaurants i un i l’altre queden ben diferenciats i són dues propostes clarament distants.

A Aribau ens trobem l’Indochine de tota la vida. Plats rigorosos de cuina del sud-est asiàtic, cuina per tant entre vietnamita i tailandesa, interpretada d’una manera senzilla però molt efectiva. Tota la contundència de la finor d’un arròs. L’Indochine d’Aribau és la cuina tradicional de la zona cuinada de la forma tradicional. Ras i curt.

Ara bé, si el que volem és tornar el viatge una mica més sofisticat, si pretenem que aquesta cuina esdevingui creativa, tenim l’Indochine de Muntaner. Entrar-hi és com entrar en un conte. El mestre Ly Leap, creador amb tanta potència i amor d’aquests restaurants, és també un apassionat de la botànica i això fa que posar els peus a les seves estances et condueixi a un món fantàstic des del primer moment. L’Indochine de Muntaner –Indochine by Ly Leap- és tot de fusta, té un rebedor allargat i ample, gens ofensiu, calmat, que et convida a passar. Un cop entres a la sala un munt de plates i flors t’inunden la mirada, i a terra, un llac d’aigua i peixos acaben de reblar l’invent. Les taules són a la mida del terra amb un forat on posar-hi els peus i poder acabar seient per tant de la forma occidental. Si ho desitgen també hi ha taules normals. El cas és que assegut enmig d’aquesta selva asiàtica, amb cascades, flors peixos i colors, i l’aigua que t’envolta com si fossis en una illa, res podria anar malament. L’Indochine és el restaurant perfecte per portar-hi una noia i seduir-la com si els dos, aquella nit, fóssiu prínceps i princeses que viatgen a la vella Àsia.

Existeix un únic menú degustació que té tres variants i que l’únic que els diferencia són les quantitats, i el preu esclar. Hi ha el menú més curt, de 38€, el mitjà que costa 45€ i el llarg que s’enfila als 55€.  Tot i que sempre et posen cara d’espant quan demanes el menú llarg, com si fos una bestiesa inacabable, val la pena triar-lo, si més no la primera vegada, i poder tastar tot allò que el xef proposa. I, finalment, no quedes tan tip com et volen fer creure d’entrada els cambrers. Però està bé que hi hagi aquesta tria, aquesta opció per totes les mides d’estómacs, i està bé, també, que en un mateix àpat cadascú pugui triar el seu menú sense haver-te de posar d’acord amb el teu acompanyant. Vull dir que jo puc fer el menú llarg mentre un amb menys gana fa el menú mitjà, per posar un exemple, i tot està pensat perquè els dos acabem alhora. Esperant una mica un a l’altre en els darrers plats, però en fi, podent fer cadascú la seva.

És un menú molt estudiat, que fa ja temps que està instal·lat i que compta amb plats extraordinaris, suaus, gens pesats i especiats amb gràcia. El producte és de qualitat encara que no sigui potser la qualitat més alta però la tècnica és tan acurada que el resultat acaba sent molt encertat. Com transformar un llagostí en alguna cosa més que un simple llagostí. El caldo de cloïsses, que tan estimo, un punt picant. Els fideus de coco, estranys però molt ben trobats. El reflex de lluna al Mekong, que és un poema escrit, visual i gustatiu i que acaba sent un interrogant de carn i gamba en format hamburgueseta amb salsa picant. I moltes altres sorpreses que et transporten a un ball fantàstic d’aromes i sabors poc comuns i molt interessants.

Acabes el menú amb la sensació que no ets en un grandíssim restaurant però hi ha una màgia que es flaira a l’ambient i que et permet sentir-te molt còmode i molt satisfet. Una cuina tranquil·la, que entra mica en mica, gens estrident, i que et reconcilia amb l’espècie humana de tanta amabilitat i tanta suavitat i tants racons per recórrer el paladar que fins ara no havies tastat. És gairebé un somni ser dins de la cuina d’aquest home trempat i simpàtic que un dia es va inventar un restaurant i li va afegir totes les flors del món.

 

Indochine by Ly Leap

Muntaner, 82

93 451 17 96