Catalunya s’ha convertit en pocs anys en el pol d’innovació del sud d’Europa i un dels països més 2.0 de tot el món. Ho demostren diverses dades, com l’alt grau de penetració dels smartphones, l’ús d’Internet i les noves tecnologies, l’organització de grans fires i esdeveniments (MWC), el número d’usuaris a les xarxes socials o l’aposta per convertir ciutats en smartcities.

Però el nou món digital no és a l’abast de tothom tan fàcilment, i està en constant canvi. Catalunya necessitava un espai per totes aquelles persones que tenen el convenciment que el món 2.0 és el present i el futur de la nostra economia: des de la comunicació, passant per la ciència, l’educació o la indústria.

Ara, el primer pas és el naixement d’ycom.cat, un portal d’informació i recursos per a les persones i empreses interessades en les xarxes socials, la comunicació, les noves tecnologies i el món audiovisual. Però el projecteY és un paraigües d’idees que anirem desenvolupant progressivament i de forma col·laborativa, promovent i ajudant el talent d’aquelles persones que vulguin sumar.

El nostre objectiu és ajudar a impulsar i difondre el coneixement de la cultura digital, un dels pilars de la nostra societat actual. I al mateix temps, volem aportar el nostre gra de sorra en la consolidació de la llengua catalana a la xarxa. Per posar un exemple, una de les primeres novetats que veurem aviat és el baròmetre sobre l’ús del català a la xarxa. Es tracta d’un comparador de webs que registra l’activitat del català a Internet, i així conèixer de forma classificada quantes empreses i organitzacions fan bon ús de la nostra llengua.

El projecteY també pretén ser un espai de trobada de la comunitat en català que es mou per la xarxa. Community managers, twitstars, periodistes, bloggers, usuaris de xarxes socials i en definitiva gent interessada en tot aquest món necessiten un espai on reflexionar, opinar, compartir dubtes, ajudar-se, explicar experiències i relacionar-se. Nosaltres posarem les eines, l’espai i la il·lusió per fer-ho possible.

Ets un apassionat d’Internet i les xarxes socials? T’agrada la comunicació i el màrqueting? Et tornen boig les noves tecnologies? T’ho passes genial navegant per la xarxa mirant sèries o jugant? T’apassiona la fotografia, els vídeos o el disseny gràfic? Ets dels nostres!