Això de si els rètols s’entenen o no s’entenen no és sols una excusa per a polemitzar. Com a mostra la Laura Seguranyes n’ha trobat un de ben surrealista i en un lloc com per anar-hi pensant.

Per favor!

–Bon dia Paulina!
–Bon dia Angela! Mmmmmmmm…Quina flaire de pa i croissants acabats de fer.
–El meu home és una mica ximplet, però creu-me que en tot el món no trobaries un forner tan bo com ell.
–Ja ho crec! Posa’m una barra de cinc cereals, sisplau.
–Per cert Paulina… com li van l’Antoniu les sessions amb el psiquiatre?

La Paulina es va assegurar que no hi hagués ningú a punt d’entrar a la fleca i amb veu baixa respongué:

–Avui li donen l’alta! Li ha anat molt bé, ja no té aquelles dèries ni fa tantes cabòries, és un altre.
–Si oi? Trobo que fa més bona cara –respongué la fornera–. Sembla content i tranquil.
–No hi ha color Àngela! Des que es lleva fins a l’hora d’anar a dormir, res el pertorba, ha assolit un estat de benestar mental com mai a la vida. Hauries de mirar de portar-hi el teu home també.
………………………

A tarda la Paulina i l’Antoniu van arribar a la consulta deu minuts abans de la cita, com sempre. Els van fer seure a la saleta.
A la porta de la consulta, hi havia un cartell. Tots dos alhora, amb el cor encongit, van llegir..

“Por favor. Espere a ser atendido y no abra la puerta. Puede haber una persona dentro. Y podría ser usted”

–Ho veus Paulina? Te n’adones?
–Perfectament Antoniu, –respongué agafant-li la mà–. Marxem Antoniu, marxem!

–Sí, abans que no em cridin…
                                                                         Laura Seguranyes. Nov 2022

Article anteriorEl clau enutjós
Article següentPrivatitzar els Drets Humans: la UE i la seva agenda migratòria
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.