En motiu de la segona visita a Catalunya de Fr. Ian Boyd, C.S.B., president de The Chesterton Institute for Faith & Culture i del professor Dermot Quinn, especialista en la visió social de Chesterton, es celebrarà un acte on tindrà lloc la presentació pública del Centre d’Estudis G. K. Chesterton, vinculat a la Universitat Ramon Llull.
El proper dijous dia 13 d’octubre, a les 19.00 hores, a la Fundació Catalunya Amèrica -carrer Avenir, 40, entresòl 1ª, Barcelona- hi haurà la conferència El Distribuitisme de Chesterton a càrrec de Fr. Boyd i del professor Quinn, es presentará públicament el C.E.G.K.C. i el vol. VII de la Chesterton Review.
L’origen d’aquest projecte està en el mestratge humanístic decisiu d’en Raimon Galí, en el marc del G.E.N., com a director del Grup d’Estudis Coronel Guarner.
Aquest centre d’estudis de nova creació té, entre d’altres objectius, aportar a la comunitat chestertoniana internacional les investigacions, els estudis i el fons documental relacionats amb la recepció, la repercussió i el llegat de Chesterton a Catalunya així com la divulgació del pensament i lobra de l’escriptor anglès al nostre país.
G. K. Chesterton va fer dues estades a Catalunya -els anys 1926 i 1935- influint en diversos escriptors catalans -Romeva, Junoy, Capdevila, Manent- i deixant una empremta considerable en la literatura, el pensament, la religió i la política catalanes. Aquests escriptors iniciaren el diari El Matí, crearen els Amics de Chesterton i van traduir al català algunes obres com ‘Allò que no està bé’, ‘Herètics’ i ‘L’home perdurable’.