L’estafador i farsant de Granollers que es fa  dir Sandro Rey -no pas menys estafador i farsant que qualsevol altre futuròleg-, famós per els seves aparicions a la televisió espanyola fent veure que prediu el futur, ha declarat en una entrevista a El Mundo que Catalunya serà independent abans de 20 anys. Diu molt del nivell d’Espanya que sigui legal que aquest senyor i altres puguin guanyar diners amb aquesta enganyifa, com també ho referma el fet que diaris de tirada estatal li facin entrevistes.

No és d’estranyar que tot això sigui legal, atès que el govern espanyol també es dedica a aquestes pràctiques. Soraya Sáenz de Santamaría, tota una vicepresidenta, ja sap que la Llei de Consultes del Parlament de Catalunya serà suspesa de manera automàtica. Se suposa que abans ha de passar pel Tribunal Constitucional, la qual cosa reforça el mèrit de la predicció perquè hauríem de pressuposar que el tribunal és imparcial i, per tant, no hi ha manera que la Sra. Sáenz de Santamaría pugui saber què resoldran els membres d’aquest ens.

És clar que el president del TC ja va declarar l’any 2005 que “diverses generacions de catalans han estat educades en el menyspreu, exprés o tàcit, vers la cultura espanyola i l’Estatut és la primera manifestació política d’aquest menyspreu”. És també clar que aquest mateix senyor va ser militant del PP durant quatre anys i que, abans, el seu pare havia anat a una llista de Fuerza Nueva mentre ell hi combregava perfectament. I que, per posar un altre exemple, un altre dels membres del tribunal va escriure un article on parlava de “nazionalismo” per equiparar nazis i catalanistes.

Com bé sabem tots els que estem bé del cap, el futur és impossible de predir, però tampoc cal tenir poders per saber que Catalunya serà independent abans de vint anys, tal com augura Sandro Rey, ni cal ser tocat per la mà divina per endevinar que un tribunal controlat pel govern espanyol farà el que l’amo li digui. I això, més que fer-nos parlar de plans B ens ha de portar a cavil·lar les vies de la desobediència.