Intenses llums  ens ceguen la mirada, nadales de tots colors i nacionalitats. Tots són sensacions, nervis atropellats que no sabem atribuir a que.

Nadal que s’apropa de vermellor  fulgurant, grèvols que enamoren, roselles als balcons, galetes de gingebre per la mainada, ocre lluentor en la tardana i nadalenca escalfor.

I un any més intercanviem tot el nostre sentit generós, comprensiu, proper  i  bondadós, perquè Nadal és sobretot màgia d’oferir el millor de nosaltres, creure en l’espiritualitat de mil i una maneres i contemplar el món amb reflexió.

Tants Nadals escampats i diferents, Nadals gairebé inexistents o borrats de la civilització, Nadals amb guerres, amb odi, amb una absurditat que sols atresora maldat i cobdícia.

Nadal sense somriures i amb tanta injustícia humana que sols et qüestiones  la veritable essència  de la vida i el perquè de fets que ni tant sols podem entendre, només són inacceptables.

L’altre cara del Nadal és ben visible amb moltes circumstàncies que evidencien desigualtats, diferències socials,  pobresa,  soledat, manca d’habitatge, etc.

És moralment necessari  no romandre impassible davant  aquesta realitat colpidora que ens envolta, sentir  a prop les persones més desfavorides que viuen al nostre voltant com a companys de viatge…sentir el Nadal un any més, estimant i compartint perquè és aquesta la principal filosofia , indistintament del nostre origen o cultura.

Més enllà de les nadales i rialles dels infants existeix un univers pervers  que amaga tota esperança d’il·lusió; els menjadors socials  s’envolten de pau, de generositat, les joguines per als més petits no falten en hospitals i hospicis, les campanyes de solidaritat enlluernen més que qualsevol  publicitat del perfum més valuós del món.

Perquè hi han molts Nadals però els sentiments són els mateixos, la vida quotidiana que ens allunya d’altres realitats en hemisferis del món desconeguts i terribles.

Celebrem el privilegi de viure amb alegria sempre amb el cor posat en allò que més importa, pensar en els que ningú no pensa, recordar en els que ningú ja recorda…el  Nadal més humà mai celebrat és ara esperant la nostra solidaritat.

Bon Nadal!