Els béns de consum són productes que troben al mercat amb objectiu de satisfer les nostres necessitats, per exemple menjar o roba. Avui en dia, els mercats també són online i, qui més qui menys, encarreguem alguna cosa per Amazon o compra menjar per internet. Així que quan necessitem alguna cosa com menjar, roba o relacions amb altres persones poden fer servir mercats online. Què fem quan des d’Amazon ens envien un producte i no ens convens? El retornem sense donar cap explicació. És el té el mercat.

El nom Ghosting, que va sortir per primera vegada en premsa l’any 2015, ja forma part del nostre llenguatge i vol dir deixar repetiment una relació, tallar tot contacte sense donar cap explicació, no contestar a cap missatge o bloquejar.

Si estas sortint algú, et pot passar. Per molt que hagis invertit i per moltes expectatives que tinguis, pot ser que et deixi, sense més ni més. Quan això passa les autoetimes més altes poden caure a l’alçada del betum i pensar: “Que he fet jo?” “Per què m’ha passat?” No has fet res ni t’ha passat res, senzillament no ets el candidat o candidata que estaven buscant i la incompetència emocional d’algunes persones fa que sigui molt més senzill tallar sense dir res, que enfrontar-se per donar una explicació.

El Ghosting no és nou, en català fèiem servir l’expressió “d’acomiadar-se a la francesa” per dir que algú havia marxat de la nostra vida sense dir res ni donar explicacions, el que passa és que les aplicacions per trobar parella s’utilitzen cada vegada més i, en aquest temps que no hem tingut la possibilitat d’interaccionar amb altres persones, s’han fet encara més habituals. Conèixer a algú sembla que tot vagi bé i, de cop i volta, res de res. És molt senzill perquè sovint encara no hi ha ni amics en comú, ni es comparteix res fora de la relació. És en aquests casos quan som un producte de mercat que ens tornen sense cap mirament, com una peça de roba que t’agrada molt quan la veus a l’aparador i penses que et quedarà molt bé, però quan l’emproves veus que no i t’oblides sense haver de donar cap explicació a l’hora de tornar-la.

Recorda, si estàs amb algú, sembla que vagi bé i de cop i volta desapareix, no és culpa teva. Per molt valuós o valuosa que siguis, no tothom està preparat per valorar el mateix. Si algú et fa Ghosting, vol dir que no et convé i el problema és la covardia de la persona que no s’acomiada i no tu o el que tu hagis fet. Si és algú que has trobat a través d’una aplicació, no passa res, com ja he dit alguna altra vegada, les aplicacions per trobar parella van bé, però s’ha d’acceptar les regles del joc i, de moment, fins que no sorgeix un vincle afectiu real, si estem a una aplicació, som un producte de mercat.