Cada any, quan arriba el Nadal, al nostre país s’hi realitzen campanyes solidàries d’una gran magnitud. Durant el 28 i el 29 del novembre passat, la Fundació Banc dels Aliments va organitzar de nou el Gran Recapte d’Aliments, posant punts de recollida en diversos supermercats del país. Gràcies a la solidaritat de les persones que hi van fer aportacions i, sobretot, dels 20.000 voluntaris que van dedicar el seu temps lliure a recollir menjar per als més desafavorits, es van aconseguir més de 4,5 milions de quilos que ajudaran a alleugerir les penúries de molts catalans.

El passat diumenge, la televisió pública catalana, TV3, va celebrar la vintidosena  edició de la seva Marató solidària. Aquest any ha estat dedicada a les malalties cardiovasculars i, com cada any, ha recollit una suma importantíssima per invertir en recerca. En aquesta Marató, més enllà del paper de la televisió, hi ha milers de persones implicades a nivell local organitzant un munt d’activitats per fomentar les donacions.

Catalunya té ganes d’ajudar la seva gent, de llimar desigualtats i de construir un país on el benestar sigui un factor diferencial. L’esperit del Nadal ajuda a aflorar els sentiments, però cal no oblidar que al llarg de tot l’any hi ha molts voluntaris que treballen abnegadament per donar resposta a situacions crítiques. Organitzats silenciosament des de les parròquies, des dels barris, des dels pobles, amb la mà esquerra sense saber què fa la dreta i fent com Booz quan va deixar caure, dissimuladament, espigues per a Rut.