L’Associació El Matí manifesta el seu suport entusiasta a la celebració el proper diumenge 10 d’abril del referèndum per la independència de Catalunya.

En darrer paràgraf del nostre Manifest Fundacional afirma: “Com deia Coll i Alentorn, el nacionalisme és el moviment ideològic i polític que reclama per a un poble el reconeixement dels drets que es deriven de la seva personalitat nacional. Tant de bo arribi ben aviat el moment de deixar d’ésser nacionalistes per esdevenir senzillament uns bons patriotes. I amb aquesta voluntat d’assolir algun dia la nostra plenitud com a poble lliure i agermanat amb totes les altres nacions, iniciem aquest camí. “

Entenem que el referèndum de diumenge, com tots els que s’han anant produint a Catalunya els últims mesos, és un pas més del camí que fem per assolir la nostra plenitud com a poble lliure. Una vegada més en la nostra mil·lenària història el país ha empès la capital, i ara la capital, una vegada més, no pot fallar.

Lamentem les posicions de tots aquells que, en una festa de la democràcia i de la manifestació pacífica del nostre ésser i de la nostra voluntat d’existir com a poble lliure i responsable amb un destí col·lectiu, han preferit d’abstenir-se. Molt probablement la seva consciència com a demòcrates i com a catalans els ho reprovarà per molts anys.

En conseqüència, cridem a tots els barcelonins matinaires i simpatitzants d’EL MATÍ i de la nostra associació a votar SÍ. Ens sentim partícips del goig de votar de tants milers de compatriotes, als quals només ens cal felicitar-los: glòria i honor a tots els que són fidels a la pàtria.

Amunt! Avant! Visca Catalunya lliure!

Associació EL MATÍ