Ens trobem un any més a les portes de l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Una diada on els catalans i les catalanes celebrem el sentiment de sentir-nos d’aquesta bonica terra.

Una terra, un país, construït des de baix, per l’anada i tornada de molta gent al llarg de tota la nostra història. Un país d’acollida i de pas de molta gent de molts racons de la Mediterrània, d’altres indrets d’Espanya, d’Europa, d’Amèrica, fins i tot, de racons d’Àfrica i asiàtics.

Una terra, on no importa l’origen, ni quina llengua parlis, ni quina ideologia política creguis; on no importa amb qui estiguis, o amb qui vulguis ser-hi; on no importa si creus o ets el més ateu possible….

En definitiva, una terra on el que importes ets tu, la teva persona, el teu destí. Feta per cadascuna de les persones que han decidit que Catalunya sigui la seva terra.

Una terra on la diversitat i la pluralitat són la seva bandera, i per això la fa gran.

Per això, des de Súmate, ens allunyem dels debats estèrils, que només aporten crispació i neguit. Ens allunyem de la crítica a la classe política, per centrar-nos en la suma.

Sumar, perquè cada dia hi hagi més gent que vulgui molt més aquesta bonica terra, i que vegi que l’única manera d’avançar és que siguem més, i més forts per aconseguir el nostre gran projecte de país, una República social, on l’educació, la salut, l’habitatge, els nostres joves i la gent gran, siguin la seva vara de gestió.

Necessitem què, d’aquesta construcció nacional, hi participi tothom, perquè el país és i ha de ser de tots; i perquè si no ho fem així, primer, no aconseguirem la República, i segon, perquè un país no es construeix amb la meitat de la seva ciutadania, sinó què, amb la majoria de la seva ciutadania a favor d’aquest gran objectiu, que és la construcció nacional.

Falten pocs dies per a la Diada de Catalunya, un dia important per les  catalanes i els catalans, per celebrar l’orgull de ser d’aquesta terra.

Per aquest motiu, des de Súmate, us volem traslladar a cadascun de vosaltres, que seguim treballant com sempre, per sumar molta més gent per construir la nostra República catalana des de la diversitat, “republiquejant” des dels nostres barris i places del nostres pobles i ciutats, perquè aquesta construcció nacional sigui majoritària, i des de la base.

Per això, us demanem seguir endavant amb el nostre projecte nacional, però on els consensos i el diàleg han de ser molt presents. On els discursos públics han de ser dialogants, integradors i mai excloents. Perquè el contrari, l’única cosa que genera és divisió i malestar ciutadà.

Sapigueu, que la nostra associació està a disposició d’aquest país per sumar, per construir, i, sobretot, per convèncer molta més gent, que el camí de la República catalana és el correcte per aconseguir un país de i per a tothom.

Sapigueu també,  que les entitats com la nostra, i d’altres, no estem per dividir, ni per crispar, estem per consensuar i tirar endavant, sense oblidar l’objectiu final, però amb el respecte absolut de la diversitat i la pluralitat de la societat catalana , i respectant les seves màximes autoritats.

Perquè en el projecte de construcció nacional, d’aconseguir aquesta gran República, no hi pot sobrar ningú, i no pot ser excloent per a ningú. Podem tenir diferents opinions, punts de mira però no pot ser excloent.

Per això, primer de tot us vull felicitar la Diada, com un dia de celebració d’aquest poble de la diversitat i la pluralitat. I, en segon lloc, us vull demanar, que seguim fent el que hem fet sempre, sumar i sumar. Perquè només des de la suma aconseguirem el nostre destí final.

 

Molt Bona Diada de Catalunya!