Enguany hi ha hagut un nou aplec del Pi de les Tres Branques, amb la branca destruïda per un atac maligne reposada al seu lloc. Caldrà esperar i veure com evoluciona l’intent de fer la corretgeta al Pi Jove de els Tres Branques.

El símbols catalans, com Els Segadors, la senyera quadribarrada, l’estelada o l’Onze de Setembre sempre han posat molt  nerviosos als enemics del poble català. Enguany no hi ha hagut, potser, la gentada que s’hi esperava. La calor i altres circumstàncies poden ser la causa d’aquest fet.

El diari Regió7 titulavaDues mil mans per guarir el Pi ferit”  mentre que Nació Digital del Berguedà deiaToc d’atenció des del Pi de les Tres Branques perquè el Principat no oblidi els PPCC” i hi afegia que “la celebració al Pla de Campllong no supera les 1.000 persones”.

La cosa de les mobilitzacions sembla que podria estar una mica aturada. Esperem que aquest Onze de Setembre la desinflada sigui superada per nous ànims de llibertat.

No crec que l’Aplec del Pi pugui servir de baròmetre de com està el nacionalisme català avui. Crec que la incorporació de Raül Romeva com a cap de llista és una gran cosa. Ell, antic militant de PSUC com la Muriel Casals, pot atraure el vot de les esquerres catalanes cap a l’independentisme, allunyar-los dels qui avui són els suposats heures del PSUC o del socialisme català, com Herrera, la Camats i el PSOE de l’Iceta. L’altre cosa a remarcar és el toc d’atenció de Biel Majoral de les Illes Balears i Pitiüses per no oblidar mai la unitat dels Països Catalans.

Ara el País Valencià té un nou govern d’esquerres i nacionalista, com les Illes Balears. Ara és l’hora de la unitat i la llibertat.