Conèixer-se a un mateix és tan difícil! I, en canvi, tanmateix, tenim la gosadia de fer preguntes transcendents als infants com si ells haguessin nascut amb la resposta. Agafa’l de la mà i juga amb ell, segur que així t’ho passaràs bé i en el joc descobriràs altres camins…

 

Un Bell amic!

 

Bon dia! Molt bon dia! Ahir vaig poder passar la tarda amb en Jordi Cots Moner. Tot i que havien passat trenta anys, de seguida em va reconèixer:

-Mitel·la! L’escriptora va dir tendrament!

Vaig poder abraçar el bon company, mestre amb qui havia tingut el goig de poder treballar… El promotor dels Drets dels nens…de la justícia i la pau. Parlàrem de tots i totes i no parlàrem de res. No sabia que s’havia mort l’Esteve Pujol i ens emocionàrem llegint un poema seu dedicat a la tristesa que li provocaven les mascaretes. Vam riure recordant alumnes i anècdotes. I ens acomiadàrem prometent que no trigaria tant la propera vegada a venir. Havien passat trenta anys i estàvem igual que sempre: amb moltes ganes d’estar junts.  Això de mantenir correspondència fa que no es perdi la llum de l’amistat.

 

Jordi Cots: “Sovint som més exigents amb els infants que amb els adults

Entrevista a Jordi Cots, mestre, fundador de Rosa Sensat i primer defensor dels drets de l’infant a Catalunya: “No sabem dialogar amb la infància, sembla que només sabem preguntar què volen ser de grans”

“L’error és pensar que la beneficència surt més barata que l’educació”

“El mestre més dolent ha de ser força bo”

Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.
Article anteriorUn escó que balla
Article següentOn és l’esquerra? Al fons a la dreta