periodisme

Avui tinc la intenció, totalment buscada, de denunciar el periodisme que avui en dia ens envolta.

Aquell periodisme que busca tres peus al gat, aquell que per una notícia fa “el que sigui”. O aquell periodisme que recorre a les fake news com a font principal.

Com en tots els sectors, hi ha de tot: periodistes genials, bons, normalets, dolents o pèssims… I, finalment, els manipuladors.

Els periodistes manipuladors, com bé diu el nom, manipulen a tothom, font de notícies i també a qui les rep.

Parlem d’aquell periodisme que distorsiona la realitat, aquell que d’una frase la mar de normal en treu un titular malintencionat.

I no parlem només dels grans mitjans o grans periodistes, també parlem a nivell de poble, districte, barri… diaris, ràdios, televisions, portals digitals…

El pitjor? Que aquest periodisme va calant dintre la societat, la premsa groga, la que busca la polèmica contínuament, ja sigui de grans empreses o d’un simple veí o veïna.

Aquest periodisme se sol moure pels àmbits, sobretot, esportius i polítics, segurament dos dels temes més parlats a diari en la nostra societat.

Per sort, encara queden periodistes de nivell. Que parlen amb claredat i que segueixen sortint al carrer, plogui o nevi, a buscar les veritables notícies.

Alguns i algunes seguim lluitant pel periodisme de qualitat. Aquell que has après dia a dia i durant el pas dels anys, aquell periodisme de professor i de professió.

En el meu cas, avui segueixo escrivint en diferents mitjans. I ara encarant un nou projecte de ràdio molt prometedor, sempre des del respecte a la gent font d’una notícia i també a tothom que rep tota la informació.

Un clar exemple de bon periodisme? Molt fàcil, aquest mateix mitjà, plural, dinàmic i respectuós.

Això és un avís a navegants: alguns seguirem fent bé la nostra feina, en els nostres mitjans i amb els nostres companys i companyes, alhora que seguirem combatent el periodisme fake.