La coalició Junts pel Sí, ha estat un èxit i és, alhora, una gran oportunitat, pel diàleg, pel respecte i per fer, sense distraccions partidistes ni escenes de militants embogits, el que hem de fer: la República Catalana.

Imaginem per un moment uns resultats de 32 escons per ERC, 30 per CDC i 25 per C’s. De què estaríem parlant ara? Els fills de la partitocràcia, i els qui esperaven la menjadora són els més detractors d’aquest acord, per por a què?

1.6M de vots, és un gran resultat. Amb aquest vots, i en condicions habituals, la majoria absoluta de JxS hagués estat de carrer. Però aquestes no han estat unes eleccions habituals. I precisament per això calia buscar unes fórmules noves  que trenquessin amb la mecànica habitual. Segurament la multiplicació de vots de C’s ens ha fet perdre la lògica. Ningú esperava que es quedessin a casa oi? El No,  també s’ha mobilitat. Hi ha qui sembla que no s’atreveix a mirar als ulls de l’adversari. Aquesta és una actitud de perdedor, autonomista.

El 20D hi ha eleccions al parlament espanyol. Podem impedir-les? Si es pot fer, endavant ,cosa estranya despés que ens hem passat la vida amb el “vull butà”, però no hi ha temps, ni mental ni d’acció, ni a cap nivell, mediàtic, etc, com per fer aquest canvi. Si m’assegureu que tothom estarà veient una pel·lícula o fent una pizza i un vol per la plaça, i que cap televisió ni mitjà de comunicació català li donarà relleu a partir de les 20h del dia 20, doncs perfecte, desconnexió feta; però no serà així. Voleu regalar la victòria? A ulls de la comunitat internacional tornar a guanyar una segona vegada encara ho deixaria tot més clar. I sembla que amb 1.5M de vots la majoria de diputats estaria garantida.

Qui té por a perdre? O no voleu guanyar? Com sempre, els qui més es queixen, els rondinaires, són els qui no han fet prou.

I ara? República i unitat per defensar-la. La independència serà una llibertat que l’haurem de defensar, cada dia, a cada racó, durant molts anys encara. Exercir-la des del primer dia i ser-ne dignes.

Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes, dum sanctis patriae legibus obsequimur

“Foraster, digues a Esparta que ens has vist sepultats aquí, obeint les sagrades lleis de la pàtria” (Ciceró, Tusculanes 1, 42, 101)