Amb permís del dire, avui faré publicitat del Curs d’Estiu de la Fundació Relleu i el GEN. Enguany ja hem arribat al 29è i, com sempre, farem tres tardes de conferències, a raó de 3 per jornada. El títol d’aquesta vegada és “Joia i Fermesa”.

Per què joia i per què fermesa? La raó és senzilla: perquè és el que ara necessitem. De moments difícils, n’hem passats molts i de llençols, n’hem perdut més d’un en cadascuna de les corresponents bugades. Però sempre ha sortit algú que, amb una o altra fórmula, ha reivindicat justament això: la joia de ser com som i la fermesa de voler-ho continuar sent.

Durant aquests tres dies, volem explicar com aquesta voluntat s’ha fet present en el passat, com s’està constatant en el present i com ens agradaria que es projectés en el futur. Com que ja sabíem que no podrem tractar tots els àmbits, hem preferit centrar-ho en alguns i portar gent que ens fes una bona lliçó.

En concret, i pel que fa a la història, de Jaume Vicens Vives, ens en parlarà en Joaquim Ferrer; de Màrius Torres, la Mercè Boixareu (que va escriure la primera tesi sobre ell), i de l’Església i del que ell vulgui, en mossèn Ballarín. Això serà dimecres, dia 7 de juliol.

Dijous, 8 de juliol, serà el moment del present. En Sam Abrams ens parlarà de l’estat actual de la nostra literatura, que és esplèndid, i en Joan Amorós, president de FERRMED, ens explicarà el projecte d’eix ferroviari de l’arc mediterrani . Cal dir que ell i la seva associació en van ser els primers impulsors i que ara, finalment, està guanyant tota la atenció pública que mereix, ja que es tracta, segurament, del canvi més important i més apassionant per a l’economia d’aquest país. També hi haurà una taula rodona sobre aquest tema.

Finalment, el divendres 9 de juliol, el dedicarem al futur. Començarem amb una conferència sobre “La transmissió de la fe”, pel P. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat (autor del llibre Al capvespre us examinaran en l’amor, francament recomanable), continuarem amb una altra sobre empresa, per Manel Alias (soci de PriceWaterhouseCoopers) i Josep de Nadal (que ara es presenta com a vicepresident de la Fundació, però que d’empresari també n’ha fet ) i, com cada any, tancarà el Curs en Jordi Sales, amb una reflexió general que valdrà la pena d’escoltar.

En fi, creiem que hem muntat un bon Curs, amb un tema que, sense ser mediàtic, sí que té el seu interès. Hi esteu tots convidats, només cal que vingueu. Adjunto també un enllaç amb el programa –per cert, feu-ne tota la difusió que pugueu!

Dades bàsiques:

XXIXè Curs d’Estiu de la Fundació Relleu i el GEN

Dies 7, 8 i 9 de juliol de 2010. A l’Ateneu Barcelonès (c. Canuda 6, Barcelona). Cada tarda, de 18.30 a 22.00 h (aprox.)

L’últim dia hi haurà un sopar de cloenda, amb un preu de 35 €.

Per més informació, contacteu la Fundació 93 488 09 00 / (Sònia), escriviu un comentari aquí mateix o visiteu la web de la Fundació: www.relleu.net.