Ha arribat el moment de fer la carta als Reis i, com cada any, hi ha qui té les coses claríssimes i d’altres que -com jo- mai saben què demanar.

No cal dir que no s’ha de consumir per consumir, comprar per comprar o demanar coses als reis per demanar, però és cert que a tots ens agrada rebre algun detallet de tant en tant. Oi?

Doncs si aquest any, més enllà dels presents, voleu rebre i regalar futur, us deixo 10 idees per fer d’aquest dia de Reis el més sostenible de tots.

Bici

La reina dels regals, per grans i petits i la clau per garantir una mobilitat sostenible. Si vols cremar calories en comptes de petroli, la bici és la teva millor opció.

 

Ampolla reutilitzable

La contaminació per plàstics és una realitat i tots tenim presents imatges que valdria més eliminar. Evitar els envasos és quelcom importantíssim, així que una ampolla reutilitzable no pot faltar a la motxilla de ningú. Hi ha opcions amb filtre purificador d’aigua i fins i tot existeixen tasses de diverses mides pels amants del cafè i les infusions.

Carregador solar

Som addictes al mòbil, això és un fet. Les bateries portàtils s’han convertit en un accessori imprescindible i més si viatgem. Els carregadors solars són una realitat i una opció altament recomanable, no només perquè ens ajuden a ser més sostenibles, sinó perquè ens permeten carregar el nostre mòbil o tauleta allà on anem. Si us interessa, podeu trobar motxilles amb el carregador solar incorporat a molt bon preu!

 

Costurer

Sona una mica massa vintage, ho sé, però em sembla un bàsic. Ens hem acostumat a comprar molt i barat. Coses que duren poc i que si es trenquen o descusen ni tan sols les intentem reparar. Error! Si reparem la nostra roba aconseguirem allargar la seva vida útil, consumirem molt menys i reduirem la nostra petjada ecològica.

Kit d’hort urbà més Vermicompostador

Les plantes tenen la meravellosa capacitat de convertir el diòxid de carboni en oxigen, quelcom molt més que convenient en èpoques de crisi climàtica com la nostra. Amb un hort urbà podreu ajudar a purificar l’aire i consumireu productes sostenibles i de súper proximitat -casa vostra- reduint així les emissions.

Si a més us feu amb un vermicompostador, tindreu la possibilitat de convertir els vostres residus orgànics en compost d’alta qualitat per al cultiu de les vostres plantes. Jo no m’ho pensaria!

Artesanies de proximitat

És importat promoure el comerç local, més encara si es tracta de productors artesanals, sostenibles i de quilòmetre zero. Dins aquesta categoria podeu trobar moda, joguines i, fins i tot, joies.

Cosmètica sòlida

Un bàsic en l’univers zero waste (residu zero). Per fi podreu substituir els envasos plàstics dels vostres sabons, xampús, suavitzants, cremes hidratants i desodorants per unes meravelloses opcions sòlides, naturals i lliures de crueltat animal.

Cursets

El coneixement no té preu, però per pocs euros pots rebre o regalar un curset de ball, de teatre o fins i tot un de cosmètica natural o d’horts urbans. I és que, no tots els regals han de ser coses, no?

Entrades

No hi ha res més gratificant que consumir cultura. Unes entrades pel teatre, per un concert, o per allò què més us agradi faran d’aquest regal de Reis un moment inoblidable.

Manualitat

He deixat el millor pel final. Una manualitat, la que sigui -si pot ser feta amb materials reciclats o reutilitzats- pot ser la forma més pura de rebre i donar amor en forma de regal, no creieu?