El binomi fantàstic per escriure, amb tota la tendresa, també es pot trobar esperant-nos a les golfes de casa tal qual li ha passat a l’Emília Bellonch:

Tinc un d’aquells dies, que la melangia em diu que obri l’armari on guardo els records.

Està ple de caixes de diferents mides i la mà em porta a treure la capsa on vaig guardar tota la robeta dels meus fills, que els hi va fer la meva sogra, la Maria, per al néixer.

Tenia unes mans d’or per fer mitja i ganxet. I, quan va saber la notícia que venia en camí el seu primer net, es va posar tant contenta, que l’endemà vam anar plegades a comprar el fil que necessitava per teixir la robeta que li volia fer.

Vam anar a la botiga de llanes que i hi havia al poble. I vam mirar un munt de revistes que tenien per teixir els jerseiets que estrenaria el seu primer net o neta.

Va comprar un munt de fils. No va escatimar gens: fil blanc que sempre va bé amb tot, tal com ella deia, fil blau cel, per si era nen, rosa pàl·lid, per si era nena.

A partir d’aquí no va parar de teixir, tant amb agulles com amb ganxet: jerseis, faldons, calcetes, peücs, i fins i tot una flassada per tapar al nadó… i així va estar sempre.

En recordar-la, la veig amb les seves ulleres de cosir posades a ala punta del nas, o deixades sobre la tauleta auxiliar que tenia per fer labors, asseguda a la seva butaca. Les agulles entre les mans teixint la roba que els seus nets portarien al llarg de la seva infància. El seu l’aspecte era el d’una dona que vessava molta dolçor.

Recordo las converses que tenia amb ella i els seus grans consells.

Ara que hi penso, vaig a buscar les ulleres i les posaré dins la seva capsa. És el millor lloc on poden estar.

Emi 01/02/22

Article anteriorSi et donen cops al cap amb un bat de beisbol, la causa del dolor són els cops del bat de beisbol
Article següentÉs Putin, no els russos
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.