Imatge de la Consol Méndez

Per què esperem al darrer moment per arreglar les coses? No, podríem fer-les de la manera correcte si sabem que el temps és el bé més preuat? Tal vegada, necessitem creure que la mort està massa lluny i no ens cal pensar-hi, encara. O, és la por a afrontar la nostra fragilitat la que ens fa deixar-ho per més tard? Sort en tenim dels sanitaris, oi?

La Consol  Méndez en el seu curt, però intens relat, així ens ho transmet.

He vist

He vist un home inquiet, gronxant-se en l’última onada del seu alenar.

He vist com la infermera que el veu patir, li agafa la mà gèlida entre les seves, i li pregunta: per què no vol marxar? Potser té l’esperança d’acomiadar-se d’algú? Vol que avisi a algun amic? Algun familiar?

L’home, encara més neguitós, comença a plorar i li explica que va abandonar la dona fa molts anys i li voldria demanar perdó perquè la va fer patir molt.

He vist com la infermera mou tots els fils possibles per poder trobar la dona, truca a la policia local perquè la puguin localitzar, però no ha estat possible.

L’home s’aferra a aquest bri d’esperança i aconsegueix  certa pau,  tot i estar gronxant-se en el vaivé de les onades que el porten entre la vida i la mort.

He vist com encara que no ha estat possible la culminació del seu desig, l’home ha renunciat a la lluita contra la mort i s’ha deixat endur per les onades cap a l’altra vida.

He vist a la infermera acomiadar-se d’ell amb llàgrimes als ulls, però satisfeta per haver aconseguit que partís en pau.

 

“Mentre hi ha vida, hi ha esperança”

 

 

Consol Méndez

 

 

 

Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.
Article anteriorEleccions o res
Article següentPatim massa arbitrarietats