Llibre de vida

Els que em llegiu, ni que sigui esporàdicament, sabeu que no acostumo a fer publicitat de res. Quan opino sobre algun producte, ho faig de manera gratuïta, i perquè crec en la seva vàlua. Sincerament, no voldria ser prescriptor de res. Sí vull ajudar en allò que pugui a partir de les coses que crec que sé. La ciència evoluciona i tampoc podem mai estar segurs de tot el que creiem saber.

Avui faré aquí una cosa diferent, un article molt curt només per explicar-vos que he llegit un llibre que crec que no podem deixar de banda per aquells que ens agraden les ciències de la salut i, especialment, portar un mode de vida que ens ajudi a gaudir de la millor possible durant el màxim temps possible.

Ja haureu vist la imatge del llibre El secret de la vida eterna. Tot el que sabem per viure més i millor, escrit per Manel Esteller i Salvador Macip. Són dos reconeguts científics, que segurament coneixereu. Són populars, tan populars com poden ser uns científics. No acostumem a ser-ho gaire en el nostre país. És un magnífic regal de Sant Jordi. Ja l’he devorat.

Parlo molt positivament d’aquest llibre per una raó. No ven la vida eterna, no diu que els suplements ens faran més bonics o més intel·ligents, no ven fum, cosa habitual. Fa una cosa molt millor. Ens explica com s’està avançant perquè gaudim d’una vida més saludable, cosa que, indefectiblement, porta a una vida més llarga. Ens dona molta informació de com ens hem de comportar. Un bany de realisme entre tanta publicitat enganyosa. Segur que si el llegiu atentament i amb ganes de millorar la salut, us ajudarà. Això sí, no espereu un miracle, no existeixen.

Com he dit, quatre línies, només per compartir un descobriment.

Enhorabona a Manel Esteller i Salvador Macip.